5 mai, 2014

Vi planlegger å hjelpe 7000 barn det kommende skoleåret.

Nyhetsglimt fra Filippinene, april 2014

Åpning av barneleir på Cavite

April og mai er sommerferiemånedene her på Filippinene. For oss i Ministries Without Borders betyr det fokus på barne- og ungdomsleirer, og utdeling av skolemateriell, i tillegg til det vanlige arbeidet. Så vi har nok å gjøre! I april måned har vi hatt over 3000 barn på barneleir. Det betyr veldig mye for barna i de fattige strøkene å få mulighet til å være med på leir. Vi organiserer leirene i lokalmiljøet, slik at vi holder kostnadene nede. Vi har fantastiske medarbeidere som gjør en kjempejobb i de enkelte områdene. Bildet over er fra åpningen av en av leirene på basen i Cavite.

 

april2014

Ungdomsleirene er også i gang, selv om de fleste ungdomsleirene holdes i mai måned. Vi har allerede hatt to veldig gode leirer på basen vår på Mindoro i april. Den første var for sponsorstudentene våre, og hadde 82 deltagere. Dette er ungdom vi arbeider med jevnlig i løpet av skoleåret. Den andre leiren (på bildet), var en leir der vi når ut til ungdom som ikke kjenner Gud. Flere av dem er allerede kjenninger av politiet der de bor. Vi opplevde Guds inngripen i mange unges liv. 41 unge tok imot Jesus som sin frelser og Herre, og be ble døpt og utrustet til videre vandring med Gud. De blir nå fulgt opp i lokale menigheter der de bor.

 

Utdelnig av skolemateriell til fattige barn.

Utdeling av skolemateriell til fattige barn er en stor og krevende operasjon. Vi planlegger å hjelpe 7000 barn det kommende skoleåret, som starter i juni. Bare på Mindoro samarbeider vi med over 100 menigheter og landsbyskoler for å nå ut til dem som trenger hjelpen mest. Gjennom dette programmet får vi satt fokus på utdannelse, og vi hjelper foreldre med lite ressurser til å prioritere utdannelse. Det er den beste veien ut av fattigdom.

 

4april2014

I en av de avsidesliggende, veiløse landsbyene, møtte vi igjen denne unge gutten. På utdelingen i fjor hadde han et stort hareskår. Han var så såret av all ertingen at han tok opp steiner han ville kaste på oss da vi møtte ham. Han ble operert på vår «medical mission» i august. Nå er han helt forandret, og han er helbredet fra indre sår og avvisning. Han har en nydelig stemme, og sang en lovsang til Gud for oss. All ære til Gud!

 

Tone og Noralv Askeland

MWBP_transparent

5 mai, 2014

Nyhetsglimt fra Filippinene, april 2014

Åpning av barneleir på Cavite

April og mai er sommerferiemånedene her på Filippinene. For oss i Ministries Without Borders betyr det fokus på barne- og ungdomsleirer, og utdeling av skolemateriell, i tillegg til det vanlige arbeidet. Så vi har nok å gjøre! I april måned har vi hatt over 3000 barn på barneleir. Det betyr veldig mye for barna i de fattige strøkene å få mulighet til å være med på leir. Vi organiserer leirene i lokalmiljøet, slik at vi holder kostnadene nede. Vi har fantastiske medarbeidere som gjør en kjempejobb i de enkelte områdene. Bildet over er fra åpningen av en av leirene på basen i Cavite.

 

april2014

Ungdomsleirene er også i gang, selv om de fleste ungdomsleirene holdes i mai måned. Vi har allerede hatt to veldig gode leirer på basen vår på Mindoro i april. Den første var for sponsorstudentene våre, og hadde 82 deltagere. Dette er ungdom vi arbeider med jevnlig i løpet av skoleåret. Den andre leiren (på bildet), var en leir der vi når ut til ungdom som ikke kjenner Gud. Flere av dem er allerede kjenninger av politiet der de bor. Vi opplevde Guds inngripen i mange unges liv. 41 unge tok imot Jesus som sin frelser og Herre, og be ble døpt og utrustet til videre vandring med Gud. De blir nå fulgt opp i lokale menigheter der de bor.

 

Utdelnig av skolemateriell til fattige barn.

Utdeling av skolemateriell til fattige barn er en stor og krevende operasjon. Vi planlegger å hjelpe 7000 barn det kommende skoleåret, som starter i juni. Bare på Mindoro samarbeider vi med over 100 menigheter og landsbyskoler for å nå ut til dem som trenger hjelpen mest. Gjennom dette programmet får vi satt fokus på utdannelse, og vi hjelper foreldre med lite ressurser til å prioritere utdannelse. Det er den beste veien ut av fattigdom.

 

4april2014

I en av de avsidesliggende, veiløse landsbyene, møtte vi igjen denne unge gutten. På utdelingen i fjor hadde han et stort hareskår. Han var så såret av all ertingen at han tok opp steiner han ville kaste på oss da vi møtte ham. Han ble operert på vår «medical mission» i august. Nå er han helt forandret, og han er helbredet fra indre sår og avvisning. Han har en nydelig stemme, og sang en lovsang til Gud for oss. All ære til Gud!

 

Tone og Noralv Askeland

MWBP_transparent