23 jan, 2016

Nytt fra Filippinene – januar 2016

Ødeleggelser etter tyfonene i desember 2015.

Fjoråret ble avsluttet med utdeling av nødhjelp på Mindoro etter at to kraftige tyfoner feide over Filippinene i løpet av én uke, like før jul. Vi er takknemlige for at Gemma Parcia ledet nødhjelpsarbeidet. Flere av medarbeiderne og studentene våre på Core brukte julehelgen ute i feltet for å hjelpe de som var hardest rammet. Det var store ødeleggelse og behov for mat og klær til mange av de 250 000 menneskenesom måtte flytte på evakueringssenter mens uværet pågikk. Nedbørsmengder ført til stein og jordskred mange steder.

 

Flere landsbyer vil gjerne høre mer om Gud etter at de har fått Julekurver.

Julekurvene til fattige familier har også denne jula bragt håp og velsignelse til flere hundre familier. Sammen med de gode nyhetene i juleevangeliet, har det blitt starten på et nytt og bedre liv for mange. Januar måned har betydd mye oppfølging av landsbyer som gjerne vil høre mer om Gud, etter kjærligheten som ble demonstrert for dem.

 

I løpet av januar har aquaponicen som vi bygget for fengselet i Mambura kommet i skikkelig drift. Dette er et anlegg som produserer fisk og grønnsaker slik at de innsatte kan få litt ekstra sunn mat. I tillegg er dette ypperlig opplæring som kan hjelpe enkelte av de innsatte med arbeid når de en gang blir løslatt fra fengselet. Fengselsarbeid er som dere forstår ganske allsidige greier.

 

Praksis i Cotabato og Ozamiz.

Fra midten av januar har de som tar del i treningen på Mindoro vært ute i praksis både i Cotabato og Ozamiz. Det er meget lærerikt å få ta del i arbeidet på disse stedene, og vi får gode tilbakemeldinger.

 

Sponsorstudenter og foreldre samles for å lære om Guds Ord.

Sponsorstudentene våre samles lørdags morgen i Pigcawayan, Midsaya, Palawan, Mindoro og Cavite. Både på Mindoro og i Cavite har foreldrene spurt om å få være med på samlingene for selv å lære mer om Guds ord. Hver lørdagsmorgen har vi fullt hus i flerbrukssalene på senterne våre, der studenter og foreldre gleder seg sammen over Guds Ord. Det gir håp for nasjonen.

Tone og Noralv Askeland

MWBP

23 jan, 2016

Nytt fra Filippinene – januar 2016

Ødeleggelser etter tyfonene i desember 2015.

Fjoråret ble avsluttet med utdeling av nødhjelp på Mindoro etter at to kraftige tyfoner feide over Filippinene i løpet av én uke, like før jul. Vi er takknemlige for at Gemma Parcia ledet nødhjelpsarbeidet. Flere av medarbeiderne og studentene våre på Core brukte julehelgen ute i feltet for å hjelpe de som var hardest rammet. Det var store ødeleggelse og behov for mat og klær til mange av de 250 000 menneskenesom måtte flytte på evakueringssenter mens uværet pågikk. Nedbørsmengder ført til stein og jordskred mange steder.

 

Flere landsbyer vil gjerne høre mer om Gud etter at de har fått Julekurver.

Julekurvene til fattige familier har også denne jula bragt håp og velsignelse til flere hundre familier. Sammen med de gode nyhetene i juleevangeliet, har det blitt starten på et nytt og bedre liv for mange. Januar måned har betydd mye oppfølging av landsbyer som gjerne vil høre mer om Gud, etter kjærligheten som ble demonstrert for dem.

 

I løpet av januar har aquaponicen som vi bygget for fengselet i Mambura kommet i skikkelig drift. Dette er et anlegg som produserer fisk og grønnsaker slik at de innsatte kan få litt ekstra sunn mat. I tillegg er dette ypperlig opplæring som kan hjelpe enkelte av de innsatte med arbeid når de en gang blir løslatt fra fengselet. Fengselsarbeid er som dere forstår ganske allsidige greier.

 

Praksis i Cotabato og Ozamiz.

Fra midten av januar har de som tar del i treningen på Mindoro vært ute i praksis både i Cotabato og Ozamiz. Det er meget lærerikt å få ta del i arbeidet på disse stedene, og vi får gode tilbakemeldinger.

 

Sponsorstudenter og foreldre samles for å lære om Guds Ord.

Sponsorstudentene våre samles lørdags morgen i Pigcawayan, Midsaya, Palawan, Mindoro og Cavite. Både på Mindoro og i Cavite har foreldrene spurt om å få være med på samlingene for selv å lære mer om Guds ord. Hver lørdagsmorgen har vi fullt hus i flerbrukssalene på senterne våre, der studenter og foreldre gleder seg sammen over Guds Ord. Det gir håp for nasjonen.

Tone og Noralv Askeland

MWBP